Unicity Balance Vezel Matrix: Klinisch bewezen voordelen voor cardiovasculaire gezondheid

17 Oct 2022 12:40 By Eelco Scheltinga

Preventief gezondheidsproduct sinds 1990

Sinds 1990 is Unicity Balance (voorheen bekend als Bios Life) een van 's werelds best verkopende preventieve gezondheidsproducten. Met miljoenen klanten in meer dan 60 landen draagt Balance bij aan het verbeteren van de kwaliteit van het leven van mensen over de hele wereld.
        
De oorspronkelijke Balance-formule werd in 1986 ontwikkeld door wetenschappers aan de Universiteit van Santa Barbara. Nu, meer dan 35 jaar later, blijft Balance het meest aanbevolen gezondheidssupplement door artsen en gezondheidsprofessionals over de hele wereld.

Unicity Balance is een mild drankje dat smaakt naar
 sinaasappel dat slechts twee keer per dag, voor de maaltijden, ingenomen dient te worden. Balance is een unieke matrix van vezels, vitamines en natuurlijke ingrediënten die synergetisch samenwerken om tal van gezondheidsvoordelen te bieden.

Verlaagt het risico op hart- en vaatziekten

Hart- en vaatziekten zijn de belangrijkste oorzaak van overlijden in Noord-Amerika en één van de leidende oorzaken in Europa. De belangrijkste oorzaak van hart- en vaatziekten is een disbalans in de niveaus van HDL- en LDL-cholesterol. HDL verwijdert overtollig cholesterol uit arteriële plaque, waardoor de opbouw van plaque aan de arteriële wand vertraagt. LDL-cholesterol is een wasachtige stof die na verloop van tijd plaque vormt aan de binnenkant van de slagaders.

Helaas veroorzaakt deze plaque-opbouw elk jaar bij miljoenen mensen te veel opbouw en een uitbarsting, wat resulteert in een blokkering van de bloedstroom. Als de bloedstroom naar de hersenen wordt geblokkeerd, veroorzaakt dit een beroerte. Als het naar het hart wordt geblokkeerd, resulteert dit in een hartaanval. Voor de meeste mensen zijn er geen tekenen of symptomen van deze plaque-opbouw, vandaar dat het ook wel de stille moordenaar wordt genoemd.

Klinisch bewezen resultaten

De voordelen van Balance zijn klinisch bewezen en gedocumenteerd in wetenschappelijke onderzoeken en klinische studies aan enkele van de beste universiteiten, ziekenhuizen en onderzoeksinstellingen over de hele wereld.

In een langdurig klinisch onderzoek uitgevoerd door de prestigieuze Cleveland Clinic, die door velen wordt beschouwd als het nummer 1 Hartinstituut in de VS, werd vastgesteld dat Unicity Balance een veilige en effectieve methode is om cholesterol, bloedsuikers en schadelijke lipiden te verlagen.

Het onderzoek van de Cleveland Clinic heeft de effectiviteit van Unicity Balance bij de behandeling van hyperlipidemie aangetoond. Hieronder volgt een samenvatting van het onderzoeksartikel, gepubliceerd in het tijdschrift Metabolism in 2002.

Gemiddeld verlaagt Balance het LDL (slechte) cholesterol met 31% in slechts acht weken. Het verbetert de HDL (goede) cholesterolgehaltes gemiddeld met 29% in dezelfde acht weken. Het verlaagt ook het triglyceridengehalte gemiddeld met 40%.
Er is geen bekend klinisch bewezen medicijn of natuurlijk product ter wereld dat deze drie gecombineerde voordelen biedt om het risico op hart- en vaatziekten te verlagen. Hoewel statine medicijnen het cholesterolgehalte kunnen verlagen, is Unicity Balance de nummer 1 klinisch bewezen natuurlijke alternatieve en de veiligere optie.

In 2007 publiceerde Unicity International een wetenschappelijke brochure over de effectiviteit van Unicity Balance (toen nog bekend als Bios Life), met een audiocd waarop cardiologen Gerald Bresnaham, M.D. en spoedeisende hulp-arts Neil Secrist, D.O., evenals vele andere medische artsen, hun ervaringen deelden met gewichtsverlies, diabetes en hart- en vaatziekten.

Eelco Scheltinga